Etablerat 1958
Vi på MASAB har specialiserat oss på såväl invändiga rör i fastigheten liksom anslutande utvändiga rör. Vi har lång och gedigen erfarenhet.

Service
Serviceavtal ( årsavtal ) upprättar vi gärna löpande, vi lämnar anbud för större uppdrag och vi arbetar med fast timpris enligt fastställd prislista.
 

TIPS

Stekfett och matrester kan korka igen köksvasken. Hår och tvål kan leda till att vattnet inte rinner undan när du duschar eller borstar tänderna. Här får du några miljövänliga tips som vi hoppas ska lösa ditt problem.

Olja, stekfett och annat flott är viktigt att torka ur med papper och kasta i komposten. Kaffesump, teblad och ris eller annan mat med mycket stärkelse är inte heller bra att få ner i avloppet, då det kan stelna. Se också till att ta bort hår, smink eller annat som kan innehålla fett som riskerar att lagras i vattenlåset eller i de anslutande rörbitarna

Om vattnet rinner undan dåligt i tvättstället eller kökshon bör du börja med att spola hett vatten och se om det löser problemet. Stannar vattnet kvar, använd då en sugpropp och försök få bort stoppet med den. Har du redan en vattenfylld ho, använd sugproppen direkt. Du behöver ha vatten i hon för att sugproppen ska fungera bra.

Om sugproppen inte hjälper, skruva bort vattenlåset under hon. Det är ett mer långsiktigt sätt att bli av med proppen. Vattenlåset är ofta fullt med smuts och det rensas bäst bort för hand.

Ett alternativ till att göra rent det synliga avloppet är att byta vattenlåset om det är mycket slitet och mer än tio år gammalt.


Källa:Villaägarna.se
MASAB söker Auktoriserad Rörinspektör

Vi behöver dig som är rörinspektör och står emot trycket när det går för högtryck. MASAB är ett framgångsrikt företag inom högtrycksspolning, slamsugning, rörinspektion och sanering.
Mer info...

 

Kom ihåg att i tid beställa tid för tömning av gårdsbrunnar för att undvika kostsamma översvämningar! Om du har stopp i stuprören eller igensatta hängrännor fungerar inte ditt avloppssystem för dagvatten. Fukt kan då tränga in i fastigheten i stället för att det leds bort.
Mer tips...